Volvo

Bilindustrien har vokst seg enorm stor etter at den første bilen ble produsert, utviklingen har vært formidabel. Det tekniske i dag er så utrolig innviklet at man må være spesialist for å gjøre noen reparasjoner, da helst innen data og elektronikk. De første bilene var mye enklere å forholde seg til, men selvfølgelig har jo utviklingen innen bil industrien forandret seg veldig mye med tiden. Med stadig nye merker og modeller øker konkurransen blant produsentene og man ivrer over og være først ut med ny teknologi.

Starten

Sverige kom med i bilindustrien ganske tidlig, Volvo selskapet ble til i Gøteborg i 1927 av firmaet SKF som står for Svenska Kullagerfabriken.Volvo navnet ble først brukt til et sporhjullager så fortsatte de å bruke navnet på bilen de startet opp med i 1927. Bilen fikk navnet Volvo ØV 4.


Volvo ØV 4

De kom med en modell til i samme året, det var PV 4 og derved var bilfabrikken i full gang. Allerede året etter startet de opp med å eksportere bilene, populære biler ble det for de var solide og lagd av Svensk stål.Volvo satte sikkerheten til menneskene høyt, de var stadig først ute med forskjellige sikkerhets tiltak i bilene sine.Laminerte ruter og sikkerhets bur kom de med i 1944 og defroster og vindusspyler system kom de med tidlig på 50 tallet.På slutten av 50 tallet kom de så med tre punkts sikkerhets belte som standard utstyr på sine biler.

PV

En av 70 tallets bestselgere var modellen PV, serien ble produsert i fra 1958 og frem til 1965. Det var nok den PV 444 og PV 544 som var mest populære med nesten 250 000 biler produsert.

PV

De første motoren den ble levert med var en B16 som var på 1,6 L og ytet omtrent 60 Hk, senere kom det en B18 motor som da var på 1,8 L og ytet rundt 75 Hk. Man kunne få en litt trimma utgave av denne motoren med doble SU forgassere som ga rundt 90 Hk.I fra den første modellen av PV til den siste som kom var det ikke gjort store endringene, hverken med interiøret eller på det karosseriet.Man kunne også få bilen som stasjonsvogn, den het da Volvo Duett.

Amazon

Den neste populære modellen som kom var Amazon, den ble produsert i fra 1956 og frem til 1970.De fikk til å begynne med den samme motoren som var i PV modellene og flere andre tekniske deler kom også i fra forgjengeren.

Amazon

Man gjorde stadig endringer og forbedringer etter hvert som årene gikk, det var sort sett bare karosseriet som holdt samme fasong gjennom produksjonstiden.Motorene ble endret flere ganger fra den første 60 Hk motoren gikk man over til B16B motor som ytet 76 Hk som igjen ble erstattet av en helt ny B18 motor som ytet opp til 90 Hk og bilen hadde da en toppfart på 160 kilometer i timen.Disse to modellene var veldig populære bland småbarnsfamilier og senere var det ungdommen som la sin elsk på disse modellene.