Ferrari er et italiensk bilmerke som er startet i 1947 av grunnleggeren Enzo Ferrari. Bilfabrikken ble etablert ved Maranello ved Modena i Italia. Egentlig var Enzo Ferrari en racerkjører som kjørte for Alfa Romeo. Racerbilene til Ferrari har vært ledende på markedet og vunnet en rekke seire i Grand Prix, og verdensmesterskap i Formel-1 løp. I moderne tid finner vi ferrari-kjøreren Michael Schumacher, som har imponert på racingbanen.

I tillegg til racingbiler produserer Ferrari også sportsbiler og eksklusive luksusbiler. Årlig blir det produsert 4.000 Ferrari-biler. Fiat, har vært en nær samarbeidspartner til Ferrari, og eier nå 86 %(2006) av aksjene. Administrerende direktør for Ferrari i dag er Louis C. Camilleri. Selskapet har en omsetning på 3,4 milliarder euro.

Michael Schumacher

Michael Schumacher er tysk, og er den mestvinnende Formel-1 kjøreren gjennom tidende. Fra 2000–2004 har han kjørt Ferrari. Han har blitt kåret til verdens fremste idrettsutøver, og har vunnet Grand Prix hele 91 ganger. Schumacher begynte sin karriere i 1991, og har også kjørt for Benetton-Ford og Benetton-Renault. I 2012 la han opp. I 2013 havnet Michael Schumacher i en stygg skiulykke, som senere preget ham. Også broren Ralf Schumacher har kjørt Formel-1 i flere år.

Formel-1 regnes som den øverste divisjonen innen bilsport. Bilene som brukes er åpne med énseters karosseri og frittliggende hjul, og ellers er de bygd etter Formel-1 krav. Det kjøres på asfaltbaner i konkurranser som kalles Grand Prix. Denne motorsporten har eksistert siden 1906 og er således en tradisjonell sport. Motorsporten har opp gjennom årene inkludert bilmerker som Lancia, Maserati, Ferrari og Alfa Romeo, og nasjonaliteter som Italia og Storbritannia har dominert kulturen.

Yellow Ferrari Car
Ferrari

Modellene som kjøres har utviklet seg gjennom årene, og i begynnelsen brukte man Formel-1 biler som var formet som en sigar, som var effektive til å skjære gjennom luften med; på 1970-tallet var man opptatt av bygge modeller med et marktrykk og en «ground-effect», og man bygde biler som så ut som en omvendt fly-vinge, for å skape denne effekten – man har senere utviklet denne teknologien videre.

Ferrari-museer

I Maranello i Italia fins Ferrari museet, som er verdt et besøk for enhver Ferrari entusiast. Her kan du oppleve hele historien til Ferrari og de ulike modellene i en utstilling. I tillegg fins butikker og restauranter. Man kan også oppleve grunnleggeren Enzo Ferrari sitt liv og karriere. Han var en del av laget «the Scuderia Ferrari», som er et verdenskjent Formel-1 lag. Andre aktiviteter ved museet, er for eksempel en kjøresimulator der du kan kjøre en Formel-1 bil på en racingbane.

Det fins også et Enzo Ferrari museum, i Modena, Italia, hvor Enzo Ferrari vokste opp, og barndomshjemmet hans er en del av museet. Her kan man blant annet se bilene som var relevante i Ferraris karriere, og også oppleve en videofortelling basert på hans liv. I tillegg kan man besøke verkstedet til Enzo Ferraris far, som er flott restaurert og inndelt etter ulike bilmodeller. I Modena er det også mulig å oppleve Ferrari & Pavarotti Land – en guidet tur om mat og vinkultur i Modena.