Jeg har allerede sett på flere forskjellige Amerikanske bilmerker, men det er langt ifra tomt. Det er flere merker som vi kan titte nærmere på som er meget interessante biler. Både med sin historikk og utvikling opp gjennom årene. Noen av disse bilene er virkelig drømmebilen for mange entusiaster rundt omkring i verden. Jeg regner med at du har din favoritt også?

Oldsmobile

Et av de eldste bilmerkene i Amerika er Oldsmobilen, de startet opp i slutten av 1800 tallet og produksjonen gikk frem helt til 2004, en prestasjon. De startet med en produksjon av ensylindrede motorer i bilene og var den første bilfabrikken som innførte samlebånd prinsippet. Noe som gjorde dem konkuransedyktige på pris og leveringestid. Curved Dash Oldsmobil ble en storselger da den kom ut, den var rimelig men enkel toseters bil, det ble produsert over 18 000 av denne modellen.

Utviklingen gikk videre også for Oldsmobile, med sin Starfire model som kom ut i midten av 50 tallet konkurerte de med de fleste andre bilmerker på storbil fronten. Denne modellen var etterkommer av Ninety- Eight serien som var convertibles biler.

 

 

Oldsmobile 88, Cutlass Supreme, 442, Cutlass, Custom Cruiser, Cutlass W- 31 og Ram- Rod 350 er noen av modellene vi kjenner igjen fra miljøet i Norge. Det ble en noe kort bilhistorie for Ransom E Olds som startet det hele, for i 1908 overtok General Motors hele firmaet, men merkenavnet fortsatte. De la ned produksjonen etter over 100 år og med et antall på over 35 millioner biler satte de sine tydelige spor i bilindustrien.

Mercury

Mercury er vel ikke akkurat noe stort bilmerke, men for all del de har flere flotte modeller som konkurerer med det meste. Mercury er et bilmerke som ble opprettet av Ford, da av Henrys sønn Edsel Ford. Dette var biler som var ment for litt over middelsklassen og litt under deres luxus biler, den ble introdusert i slutten av 30 tallet men ble slått sammen med Lincoln i slutten av 50 årene. Det var rundt 50 tallet at de virkelig hadde sin storhetstid med lave store biler noe som var poppulært på den tiden.

Ford avsluttet sin produksjon av Mercury i 2010, så det ble tross alt en del år med merket selv om de slet til tider.

Thunderbird

Et annet Ford merke er Thunderbird, merket som de startet opp med i midten av 50 tallet. Det ble ikke så mange modeller av dette merket, elleve modeller. Flere av modellene lignet veldig på Lincolns modeller, spesielt convertible bilene. Her prøvde de seg også med en to seters sports roadster som fikk navnet Vega men den kom aldrig i produksjon av forskjellige årsaker. Den første generasjonen skulle konkurere med Chevrolet Corvette, noe som ikke vart så vellykket. Den andre generasjonen ble en lengre utgave av roadsteren de forsøkte seg på, dog da som fire seter og salget på den gikk strykende. Tredje generasjon fikk ny type motor 6,4 l V- 8 og et kule lignende karosseri. Fra fjerde til åttende generasjon ble det ikke gjort så store endringer på bilene. Det ble så i niende generasjon gjort endringer på karosseriet med rundere former og en mere aerodynamisk form som de behold til siste produksjon som var i 2005.

Det var noe om Amerikanske bilers historik, vi fortsetter i neste artikkel så bli med videre.