Nå skal jeg se litt på de forskjellige arrangementene klubbene står bak. Det er som tidligere nevnt 17000 medlemmer fordelt på 15 landsdekkende klubber og 98 tilsluttende lokalklubber. Så det blir en del arrangementer og treff i løpet av året.

ARRANGEMENT OG TREFF

Cruise night blir blir arrangert av de tilsluttende klubbene av Amcar hver 1. og 3. onsdag i hver måned fra mai til og med september. Listen over datoer og møteplasser i de forskjellige byene finner du her. Her står også hvilken type biler det er åpent for, noen er kun for amcar andre er også for hobby biler. Listen inneholder også hvem som arrangerer treffet og tlf nr til klubben om man ønsker mere informasjon.

NASJONALE MOTORDAGEN

Så er det den nasjonale motordagen som arrangeres i juni hvert år. Dette er en lansomfattende markering der lokale klubber, lag og foreninger som har motorinteresse setter fokus på motorhobbyen. Det er mange som har motor som sin hobby, de regner med at det er så mange som 400.000 i Norge med denne interessen. Markeringen av dagen foregår på den måten at klubber, lag, organisasjoner og foreninger som har motor relatert hobby skal gjøre en lokal aktivitet på denne dagen. det kan være en motorsykkeltreff, en amcar cruising, en bilutstilling, en veteranvogn mønstring, en båt treff eller åpen dag i museet, i småfly hangaren, i klubbhuset eller på motorbanen uavhengig om man er tilsluttet en klubb eller ikke. Det er ca 1000 arrangementer som finner sted landet rundt på denne dagen, så ta deg en tur til ditt nærmeste arrangement og opplev det som har med motor og gjøre.

NASJONALE MOTORDAGEN

HOME OF THE MIDNIGHT CRUISERS

Ett av de største og mest populære treffene på Østlandet er nok i Lillestrøm i begynnelsen av juli. Da går home of the midnight cruisers av stabelen. Det er ett arrangement som teller over 3000 biler som vises frem og kjører rundt i Lillestrøms gater. Her er det oppmøte på Norges Varemesse i Lillestrøm som åpner portene kl 17.00. Her finner du en stor Amcar stand med klubbens representanter som gjerne tar en hyggelig bilprat.

HOT AUGUST NIGHT

Så har vi hot August night som finner sted i Trondheim hvert og strekker seg over flere dager i august. Det starter med Ladies cruise med oppmøte på Ranheim i lokalene til Acct. Litt senere på ettermiddagen er det guttas tur med Man`s Place oppmøte ved Lade Arena for kveldstreff. En av dagene er det Cruising party med live musikk i Trondheim sentrum fra 17.00 til 24.00.

Som oftest den andre morgenen er det «Early Bird Breakfast Meeting» fra tidlig morgen og et par timer utover. Litt senere samme dag er det «Amcar dinner» samtidig som merke bil treffet foregår i Trondheim sentrum. Det skjer mye denne nest siste dagen – I to økter i løpet av dagen foregår bedømming av «Amcar Grand National». Så er det «Street legal» motorshow på kvelden sentrum.

Så siste dagen er det en gigantisk bil utstilling på City Syd med kåring av Norges fineste amcars og en del forskjellige andre prisklasser.

Det var det jeg fikk med av treff i dag. Jeg fortsetter men diverse treff i neste artikkel, så bli med videre i motor verden.

HOT AUGUST NIGHT