Etter og ha sett på Norges største amcar klubb ACCN og hva de har fått til opp igjenom årene, skal jeg nå se nærmere på de landsdekkende klubbene som ligger under ACCN. For de som ikke er helt inne i alle detaljer her så står ACCN for American Car Club Norway.

AMCAR KLUBBER

Som nevnt tidligere har ACCN 15 landsdekkende klubber. Jeg skal omtale litt om dem og første ut er; JEEP KLUBB NORWAY, som ligger i Nyborg. Klubben ble startet i 1999 etter ønske om en egen klubb for Jeep. De fyller inn der offroad klubbene skiller lag – litt for mange i landet med spesiell interesse for bare Jeep og ikke offroad bilene. Klubben har ca. 310 medlemmer og har flere lokale avdelinger rundt om i landet.

FORMULA OFFROAD NORWAY

Så har vi Formula Offroad Norway som befinner seg på Finstadjordet utenfor Oslo. Denne sporten har sitt opphav på Island og kom til Skandinavia på 90 tallet. Her er det ca 50 medlemmer.

CHEVROLET KLUBB OF NORWAY

Chevrolet Klubb of Norway har sine lokaler i Lier rett ved Drammen. Med over 440 medlemmer. Kravene til å være medlem i denne klubben er bil som er eldre enn 20 år og av merkene Chevrolet eller GMC. Klubben er godkjent av Generla Motors Corp. Den er også tilsluttet Vintage Chevrolet Club of America, Landsforbundet av motorhistoriske kjøretøyklubber mm.

WPC CLUB

WPC Club er en klubb for Chryslerkonsernets biler, enten du eier en eller har interesse for dem. Klubben ligger i Kongsberg. Den har ca 675 medlemmer og ble etablert i 1976.

NORSK MUSTANG KLUBB

Norsk Mustang Klubb i Hønefoss ble etablert i 1994 og har ca 1000 hovedmedlemmer. Dette er en av de største merkebil klubbene i Norge. De har opprettet et eget omfattende register over Mustanger i Norge. Så er det noe man lurer på angående Mustang ved kjøp eller salg, så er det bare å kontakte dem. De har også fire treff i året hvor medlemmer og interesserte samles til sosialt samvær med bilene i sentrum. Konkurranser med premier, utstilling av biler, informasjon og det sosiale er hovedingrediensene på et slikt treff.

NORSK MUSTANG KLUBB

LINCOLN & CONTINENTAL OWNERS CLUB NORWAY

Så har vi, Lincoln & Continental Owners Club Norway som ble til i 1999 og har i dag ca 300 medlemmer. Klubben har sin adresse i Oslo. Den er en underavdeling av LCOC i USA som ble stiftet i 1943 og har over 4650 medlemmer på verdensbasis. Med sitt eget klubb blad som utgis 4 ganger i året. Klubben har 5 faste møter og treff i året.

NORWEGIAN STREET ROD ASSOCIATION

Norwegian Street Rod Association med ca 400 medlemmer ble stiftet i 1993. De har også adresse i Oslo. Klubben ble stiftet av en gjeng etusiaster som ville samle de som var Street Rod interesserte i en hovedklubb. Et av målene var å samle informasjon og å bidra til hjelp med de omfattende regler angående ombygging og godkjenning av disse bilene ovenfor biltilsyn og andre offentlige instanser. Også de har sitt eget magasin, Norwegian Street Rod Magazine.

CADILLAC FRIENDS NORWAY

Cadillac Friends Norway blir den siste klubben i dag. Med stiftelses år 2005 er det en ganske nystartet klubb. Dette er en gjeng med entusiaster med spesiell interesse for Cadillac. De arrangerer treff og stevner, reiser ofte rundt på andre stevner som ikke er veldig merkebasert men for amerikanske biler. Klubben har ca. 200 medlemmer og har sin hjemmeadresse i Trondheim.

Det var litt av de landsdekkende klubbene i Norge. Jeg fortsetter med disse i neste artikkel så bli med videre.