Populære Amerikanske biler, vi tok for oss Cadillac og Lincoln i forrige artikkel og vi fortsetter nå med Chevrolet, merket som ble stiftet for å konkurrere med T-Forden.

CHEVROLET

Chevrolet Motor Car Company så dagens lys i 1911, den første modellen som de produserte fikk navnet Classic six, en sedan med 4,9 l motor og en toppfart på hele 105 kmt, ikke dårlig på den tiden.

Firmaet ble i 1918 innlemmet i General Motors og det gikk ikke lenge før de solgte flere biler en Ford, noe de nesten uten avbrudd gjentok frem til 90 tallet. Bilene var gjerne litt preget av og være rimelige, i motsettning til Lindcoln og Cadillac sine biler, dette var biler ment for folk flest. Også i motsetning til Cadillac og Lindcoln er modellutvalget til Chevrolet større, etter en rask telling kommer man fram til ca 169 modeller og ca 115 Conseptcars gjennom tidene, så det blir for mange og gå inn på hver enkelt model her, så jeg velger bare ut noen av de mest populære bilene.

Picuper som Advance Design og Task Force i fra slutten av 40 tallet og beg av 50 tallet ble fort veldig populære ute på landsbygda, en rimelig flerbruksbil. Rundt 60 tallet ble modellene El Camino og C/K lansert som etterfølgere, Disse ble igjen erstattet med Silverado og Colorado i ca 2000 og dagens modell heter Avalanche. Så har vi Chevy Van som er veldig populært i Norge den ble lansert i 61 og fikk navnet Greenbrier, etterfølgeren som er G 20 og G30 er de vanèn vi kjenner igjen fra Amcar miljøet i Norge, som gjerne blir innredet som campingbil. Mange kostet på bilene sine en god del penger, og resultatet ble noen virkelige flotte van`er som vant mange priser på utstillinger.

S 10 Blazer ble lansert i 82 og var en rimelig liten SUV, den ble senere kalt bare Blazer når den nyere varianten kom på markedet, etterfulgt av  dagens model som heter Trail Blazer. En annen modell som er populær i Norge er Impala, dette er en stor bil som hadde sin lansering i 1957 og var bygd for cruising. Her finner man også mange biler i topp stand som da gjerne blir stilt ut på Amcar treffer.

Malibu er også et godt kjent model i Norge en relativ liten-mellomstor bil som var ganske rimelig på den tiden. Så var det Camaro, produsert fra 1966 en muskelbil som ikke var alt for dyr, en konkurrent til Pontiac Transam. Neste muskelbil ut er Corvette. Modellen ble lansert i 1953 med en ny type V- 8 og ble fort en hit blandt de fartsglade. De to siste modellene fra Chevrolet blir Suburbun og Thaoe, disse bilen ble fort populære i vinternorge, tunge store biler med 4 hjulstrekk egnet seg veldig bra på Norske vinterveier noe som var ypperlig for mange hytte-eiere med vanskelige veier fram til hytta.

Da har vi tatt turen innom Chevrolets verden, med noen få av deres model utvalg. Neste artikkel fortsetter vi i litt samma stilen med flere merker av Amerikanske biler, så bli med videre.